Voor iedere sollicitatie pas je het cv aan zodat alleen de punten die van belang zijn voor je toekomstige werkgever worden vermeld. Dit is voor veel sollicitanten een lastig karwei. Want hoe bepaal je wat wel of niet relevant is om in je cv te vermelden? Dit artikel geeft handvatten om je hiermee op weg te helpen.

Basis-cv

Als het goed is heb je al een basis-cv gemaakt. Dit is een standaard-cv dat je voor iedere nieuwe vacature aanpast. Lees het artikel over de indeling van het cv door voor meer informatie hierover: Basis-cv.

Vacature

Wanneer je solliciteert op een vacature dan kun je de vacature als startpunt gebruiken. Lees de vacature goed door en probeer de kernwaarden eruit te pakken die voor je toekomstige werkgever van belang zijn. In de vacature staan vaak steekwoorden en hints die je vertellen naar wat voor een persoon ze op zoek zijn. Focus je op deze kernwaarden en schrap uit je basis-cv de punten die hier niet aan voldoen. Dit komt al direct aan de orde bij het schrijven van je profiel op je cv.

Zodra een vacature een paar harde eisen stelt aan de sollicitant moet je cv hierop gefocust zijn. Vragen ze om vijf jaar werkervaring, zorg er dan voor dat deze vijf jaar werkervaring direct uit je cv blijkt. Vragen ze naar specifieke vaardigheden beschrijf dan hoe je deze vaardigheden hebt verkregen en welke cursussen of opleidingen je hiervoor gevolgd hebt.

Is er geen vacature of is de vacature erg summier dan kun je ook de contactpersoon bellen. De contactpersoon kun je vragen waar het zwaartepunt ligt bij de functie en naar welke specifieke kwaliteiten ze op zoek zijn.

Relevantie

Het is van belang dat je het cv niet volstopt met irrelevante zaken. De werkgever is vaak op zoek naar een paar specifieke kwalificaties. Als je cv bomvol staat met overbodige informatie dan is het voor de recruiter lastiger te bepalen of jij aan deze kwalificaties voldoet. Heb je bijvoorbeeld veel werkervaring in de schoonmaakbranche maar solliciteer je op een kantoorbaan dan is het verstandig om niet teveel uit te wijden over je schoonmaakbaan. Schrap de banen van jaren geleden die weinig raakvlakken hebben met de vacature.

Het bedrijf en de branche

Iedere branche en ieder bedrijf heeft een andere bedrijfscultuur. Verdiep je dus in het bedrijf door de website door te lezen en bijvoorbeeld krantenartikelen op te zoeken. Als je mensen kent die al bij het bedrijf werken of gewerkt hebben dan zijn zij ideaal om mee te praten. Solliciteer je bij een bedrijf met een formele bedrijfscultuur dan mag jouw cv ook formeel zijn. Bij een bedrijf dat enorm actief is op social media, maak je werk van een innovatiever cv.

Opmaak

Met de opmaak van je cv kun je alle kanten op. Let er bij de keuze van de opmaak op dat dezeit past bij het bedrijf waarbij je solliciteert. Bij een advocatenkantoor kun je beter voor een sober en zakelijk lettertype kiezen. Bij een marketingbedrijf mag je iets meer experimenteren. Houd altijd in je achterhoofd dat je cv goed leesbaar moet zijn en zakelijk moet overkomen. Dat is het allerbelangrijkste. Zorg er ook daarbij voor dat je cv niet te lang is, over het algemeen is twee pagina’s meer dan voldoende.

Controle

Een goede controle voor jezelf is om naar je cv te kijken zonder dat je de vacature erbij pakt. Kun je op basis van je cv zien op wat voor soort vacature je gaat solliciteren? Als dit het geval is dan is je cv voldoende toegespitst op de functie.

Nakijken van je cv

Jobbl kan je helpen met het nakijken en schrijven van je cv. Hierdoor weet je zeker dat er geen taalfouten meer in je cv staan en dat je cv goed aansluit op de vacature. Meer informatie over het laten nakijken van je cv kun je hier lezen: op weg naar een beter cv.