Voorbeelden

De editors van Jobbl zijn gespecialiseerd in het schrijven en herschrijven van sollicitatiebrieven en cv’s. Op deze pagina kun je voorbeelden bekijken die door de editors van Jobbl zijn gemaakt.

Meer info

Voorbeeld schrijven sollicitatiebrief en cv voor een startersfunctie

Voorbeeld vacature Traineeship PepsiCo

Vacature
Voorbeeld cv Traineeship PepsiCo

Cv
Voorbeeld sollicitatiebrief Traineeship PepsiCo

Sollicitatiebrief

Ga je voor het eerst solliciteren en ben je net klaar met je opleiding? Dan zul je al snel merken dat veel vacatures vragen naar werkervaring. Dit is lastig, omdat je nu juist graag werkervaring wilt opdoen. Bij Jobbl houden we hier rekening mee.

In het voorbeeld van Marieke heeft de editor de opleidingen bovenaan geplaatst en veel informatie gegeven over wat Marieke heeft geleerd tijdens haar studie. Bij de motivatiebrief gaan we dieper op je interesses in en proberen we duidelijk te maken aan je toekomstige werkgever waarom nu net jij de meest geschikte persoon bent. Ondanks dat je misschien niet veel werkervaring hebt.

In de voorbeeldbrief van Marieke ligt de focus op wat Marieke wil leren en waarom zij met een frisse blik oplossingen voor problemen kan vinden.

Voorbeeld schrijven sollicitatiebrief en cv met werkervaring

Je hebt al verschillende banen gehad maar je wilt graag een nieuwe baan. Misschien omdat je op dit moment geen baan hebt of omdat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Werkervaring is dan ontzettend belangrijk. Wat heb je bereikt en geleerd bij vorige banen en waarom ben jij op zoek naar een nieuwe baan?

De editors van Jobbl schrijven het cv met een focus op je werkervaring. In het voorbeeld cv van Marieke is de werkervaring bovenaan geplaatst en in het profiel leggen we uit waarin Marieke goed is. Je nieuwe toekomstige werkgever is erg benieuwd of jij de juiste compenties bezit. In de brief proberen we jouw kwaliteiten op een persoonlijke manier naar voren te laten komen. We geven er een creatieve twist aan, zodat je opvalt en sneller wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

In het voorbeeld van de sollicitatiebrief van Marieke hebben we een persoonlijke situatie geschetst waarin de kwaliteiten van Marieke goed naar voren komen.

Voorbeeld vacature Traineeship PepsiCo

Vacature
Voorbeeld cv Traineeship PepsiCo

Cv
Voorbeeld sollicitatiebrief Traineeship PepsiCo

Sollicitatiebrief

Voorbeeld schrijven sollicitatiebrief en cv voor managementfunctie

Voorbeeld vacature Marketing Manager Mars

Vacature
Voorbeeld cv Marketing Manager Mars

Cv
Voorbeeld sollicitatiebrief Marketing Manager Mars

Sollicitatiebrief

Bij een managementfunctie zijn je persoonlijke kwaliteiten en opvattingen erg belangrijk. Wie ben je en waar sta jij voor? Kun jij een team leiden? In het cv ligt hier dan ook de focus op.

Het cv voorbeeld van Marieke laat haar competenties, kernwaarden, drijfveren en expertise duidelijk zien. Bij het schrijven van de motivatiebrief probeert de editor jouw persoonlijke eigenschappen naar voren te laten komen. Waarom ben jij geschikt voor de functie en welke ideeën en opvattingen heb jij die de organisatie naar een hoger niveau kunnen tillen?

In de voorbeeldbrief schrijven we de opvattingen van Marieke op en tonen aan waarom Marieke geschikt is voor de managementfunctie.

Kies zelf de lay-out van je cv

Voorbeeld cv design klassiek

Klassiek
Voorbeeld cv design modern 1

Modern 1
Voorbeeld cv design modern 2

Modern 2

De lay-out van het cv moet overzichtelijk zijn en professioneel overkomen. Bij het laten herschrijven van het cv kun je kiezen uit drie lay-out stijlen. Alledrie de lay-out stijlen zijn voor iedere functie geschikt. De keuze is dus vooral een kwestie van persoonlijke smaak.