De zoektocht naar een nieuwe baan begint vaak op het internet. Er zijn diverse vacaturebanken waar vacatures worden verzameld. Iedere vacaturebank heeft zijn eigen type vacatures. Vaak zijn vacaturebanken gericht op een bepaald opleidingsniveau. Daarnaast bieden vacaturebanken een functionaliteit waar je je opleidingsniveau en vaardigheden op kunt geven zodat je een email krijgt als er nieuwe vacatures beschikbaar zijn.

Algemene vacaturebanken

  • Monsterboard: Bekendste en een van de oudste vacaturebanken voor hoogopgeleiden.
  • Intermediair: Ongeveer 2.500 vacatures voor hoogopgeleiden met ervaring. Ongeveer 250 vacatures voor starters.
  • Nationale Vacaturebank: Ongeveer 15.000 vacatures vooral gericht op werkzoekenden met een mbo- of hbo-opleiding.
  • Jobbird: Gericht op werkzoekenden met een mbo- of hbo-opleiding. Meer dan 45.000 vacatures beschikbaar.
  • StepStone: Internationale vacaturebank met ongeveer 1.500 vacatures voor hogeropgeleiden. Ongeveer 150 vacatures voor starters.
  • Werk.nl: Vacaturesite van het UWV met meer dan 19.000 vacatures.
  • Zoekbijbaan.nl: Voor de leukste bijbanenen!
  • Stagemotor.nl: Overzicht van stages in Nederland

Specifieke vacaturebanken

Als je op zoek bent naar een baan in een specifieke richting of branche is hier vaak een aparte vacaturebank voor. Type in Google de bedrijfstak of richting plus ‘vacaturebank’ in. Voorbeelden van gerichte vacaturebanken zijn: jobsinfinance.nl en ictergezocht.nl.

Uitzendbureaus

Ben je op zoek naar een tijdelijke baan? Kijk dan op de website uitzendbureau.nl. Deze website doorzoekt de vacaturebanken van alle uitzendbureaus.

Vacature-zoekmachines

Zoals uitzendbureau.nl in alle vacaturebanken van uitzendbureaus zoekt, zijn er ook zoekmachines die in alle vacaturebanken voor vaste banen zoeken. Een groot voordeel van dit soort sites is dat alle vacatures doorzoekbaar zijn. Een nadeel is dat je alleen met zoekwoorden kunt filteren, in plaats van dat je ook je salaris, jaren ervaring etc. kunt invullen. Met een vacature-zoekmachine is het dus erg lastig om specifiek te zoeken. Wij raden aan om vooral gebruik te maken van de algemene vacaturebanken. Wanneer je toch benieuwd bent naar vacature-zoekmachines hebben we hieronder een aantal voorbeelden opgesomd:

Een goede sollicitatiebrief en een goed cv zijn cruciaal bij het vinden van een baan. De professionals van Jobbl kunnen jouw sollicitatiebrief en cv controleren en zorgen dat jij een goede kans maakt om uitgenodigd te worden voor een gesprek bij de werkgever van jouw droombaan.