Met een goedgeschreven scriptie onderscheid je je als starter op de arbeidsmarkt. Maar hoe doe je dat? Zorg er in ieder geval voor dat je een zo goed mogelijk scriptie schrijft!

1. Laat je scriptie nakijken door een taalprofessional

Hoe hoger je scriptiecijfer, hoe beter. Een goedgeschreven scriptie levert je een hoger cijfer op. Laat daarom je scriptie nakijken door een professionele editor van Scribbr.

2. Noem je scriptieonderwerp in je sollicitatiebrief

Het is immers hét onderwerp waar jij expert in bent. Koppel het dan ook aan de vacature waarnaar je solliciteert. Met je scriptieonderwerp laat je je professionele interesses zien aan een werkgever. Heb je relevante technieken toegepast in je onderzoek, dan kun je dit extra benoemen. Maar denk ook eens aan organisatorische skills die je hebt verbeterd.

3. Laat je scriptieonderwerp aansluiten bij de praktijk.

Zorg ervoor dat je scriptieonderwerp zich laat vertalen naar de praktijk. Zo kan een werkgever iets met jouw kennis. Is je onderwerp vooral theoretisch? Zorg er dan voor dat je een onderdeel met aanbevelingen voor de praktijk opneemt in je scriptie.

4. Schrijf een scriptie bij het bedrijf van je dromen

Solliciteer voor een afstudeeropdracht bij het bedrijf van je dromen. Zo kent het bedrijf jou als werknemer, waardoor verder solliciteren makkelijker is. Ook kun je zo checken of je het bedrijf echt leuk vindt of niet. Bovendien kun je met je afstudeeronderzoek meteen een concrete bijdrage leveren aan het bedrijf. Een pluspunt!

5. Win een prijs met je scriptie

Scriptie af? Stuur hem dan in bij de verschillende scriptieprijzen. Een scriptieprijs op je cv staat goed. Je kunt het als bewijs gebruiken dat je een echte expert in je onderwerp bent geworden en dat je onderzoeks- en schrijfvaardigheden tot de top behoren.