Wilt u graag overstappen van werkgever? Of bent u nieuw op de arbeidsmarkt en dus opzoek naar een passende baan? Dan moet u er te allen tijde voor zorgen dat u op de juiste manier omspringt met het zoeken naar een baan. U zult merken dat er heel veel mogelijkheden zijn voor een nieuwe werkgever, maar dat meer dan de helft u niet aanspreekt. Genoeg kans dus om op een juiste manier de zoektocht te beginnen.

Het kan ook in het huidige bedrijf

Heeft u geen behoefte aan een geheel nieuwe omgeving, maar bent u toch op zoek naar een betere functie? Dan heeft u ook de mogelijkheid om intern te solliciteren. Zo kunt u altijd op dezelfde vertrouwde plek blijven werken, maar is toch de functie weer net even anders. Veel organisaties voeren een beleid dat zij verlies van personeel altijd eerst intern proberen op te vangen. Hierdoor weten zij al welke bedrijfscultuur er wordt gevoerd en is het makkelijker om aan te passen.

Zoek iets wat bij je past

Wanneer u de zoektocht naar een nieuwe baan gaat starten moet u ervoor er voor zorgen dat u filtert op de wensen die u heeft. Het is natuurlijk mogelijk om te filteren aan de hand van uw kennis, vooropleiding en ervaring, maar in veel gevallen komen er dan nog mogelijkheden uit waar u uzelf nooit ziet zitten.

Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een bijbaan in Tilburg? Dan doet u er goed aan om eerst te kijken naar het aanbod van lokale uitzendbureaus. Deze organisaties weten altijd precies waar nog banen beschikbaar zijn en welke dan ook in uw profiel passen.

Nooit opgeven

Ook een belangrijk punt is het niet opgeven bij een eventuele afwijzing. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een niet passend profiel of betere kandidaten. U moet altijd van uw eigen kracht uitgaan en niet opgeven bij de eerste afwijzing. De aanhouder wint!